2511 ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMA BEKLİYOR
  • Tarih: 07 Haziran 2021
  • Yazar:

2511 ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMA BEKLİYOR

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz  Genel Sekreter Ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi  Yılmaz Demirel, Tütkiye Sakatlar Derneği Zonguldak  Şubesini ziyaret etti.

Önümüzdeki günlerde yapılacak genel kurul çalışmaları kapsamında Zonguldak şubesini de ziyaret eden Şükrü Boyraz ve Yılmaz Demirel, Tütkiye Sakatlar Dernegi Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin’i de ziyaret ettiler.

Önümüzdeki günlerde yapılacak kongre öncesi bazı illeri ziyaret ettiğini belirten Boyraz, kamu kurumlarında 20 bin engelli açığının bilindiğini hatırlatarak, özellikle de 2511 engelli öğretmenin atama beklediğini söyledi.

ŞİRİN: ÇALIŞMALARIMIZ AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

 

Genel Başkan Boyraz’ın ziyaretini değerlendiren, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, “Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubemizi, değerli Genel başkanımız Şükrü Boyraz  Genel Sekreterimiz aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyemiz Yılmaz Demirel’in derneğimize, Karadeniz Bölgesi ziyaretleri kapsamında derneğimizi de ziyaret etmişlerdir.

Bilindiği gibi Genel başkanımız hem derneğimize gerektiği zamanlarda sık sık ziyaret ederek, gerekli istişareleri her zaman yapıyoruz.

Yeni binamızı da ilk defa görmüş oldu. Kendisi de bizim bu binayı yapmamızda bizlere büyük destekler sağladılar.

Çalışmalarımız aynı şekilde devam ediyor.Bilindiği gibi Zonguldak’ta yıllardır yaptığımız hizmetleri aynı azim ve kararlılıkla ve yeni binamızda daha güzel hizmetler yapacağımıza da inanıyorum” dedi.

 

BOYRAZ: BİZİM MÜCADELEMİZ DEVAM ETMEKTEDİR.

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz da, “Karadeniz’in en güzel, en şirin ve en çağdaş, en modern şehirlerinden biri olan Zonguldak’tayız.

 Zonguldak ilimizde uzun zamandır engelli hakları için mücadele eden Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi, biz Karadeniz’in tamamını bir haftadır geziyoruz.” diyerek,  “Gezme amacımız şu; bölgelerde yaşayan engelli bireylerin yaşamsal sıkıntıları, biliyorsunuz dünyanın başına bela olan bir Pandemi olayı ile karşı karşıyayız.

Bu Pandemide engellilerin hangi zorluklarla karşılaştıklarını öğrenip bunları rapor edip hükümete ve muhalif olan partilere bildiriyoruz.

Yani Türkiye’deki engelli hakları konusunda kimler var, kimler yok, ne gibi sıkıntılarımız var bunları dile getiriyoruz.

Neler yaptık engelli arkadaşlarımız nelerle karşılaşmışlardır. Biliyorsunuz engelli bireylerin en büyük sorunu erişim ve ulaşım sistemiydi.

Zaten sokağa çıkma yasaklarında çok fazla etkilendi diyemeyiz, zaten bunlar genelde hep evlerinde hapis, evlerinde modern cezaevi yaşarlar ebeveynleri de gönüllü gardiyanlardır.

Bunun sebebi ne; bununu sebebi şehirlerin alt yapısının engelliye göre olmayışı. Yani toplu taşıma sistemlerinin, kaldırımların, yolların, kamu binalarının engelli bireye göre halen dizayn edilmemesi. 2005 yılının Temmuz ayında çıkarılan 5178 sayılı yasanın geçici 2. Ve 3. Maddesi gereği, 2005 yılına kadar yapılmış olan yollar, kaldırımlar, toplu taşıma araçları sistemleri tamamı engelliye göre dizayn edilmesi gerekiyordu.

2005 yılından sonra yapılan yeni yapıların alınan yeni araçların tamamını engelli bireylere göre yapılması ve Avrupa ülkelerinde de olduğu gibi dizayn edilmesi gerekiyordu.

Peki, ne oldu 2005 yılından bu yana süre ne kadardı 7 yıldı, 7 yıl içerisinde neler yaşandık, oldu mu dedik, 2012 yılının Haziran ayıda bitti

2012 yılından bu yana 4 sefer mevcut olan hükümet Adalet ve Kalkınma Partisi’nin üyeleri yeniden Meclise önerge vererek bu süreyi 4 sefer uzattılar. Biz yine evlerimizde mapus hayatı yaşıyoruz.

Ebeveynlerimizi bizim gönüllü gardiyanlarımız. Bizim mücadelemiz tam bu noktada devam etmektedir.

Pandemi esnasında özellikle iç hastalıklarından sorunları olan arkadaşlarımız daha çok etkilendi. Ebeveynlerinin ya da çocuklarının işe geliş gidişlerinde getirdikleri hastalıklardan dolayı etkilendikleri dönemler oldu, vefat edenler oldu.

Bu belanın bir an önce dünyada ve ülkemizde yok olmasını diliyoruz.

 

E-KPS’YE BAKTIĞIMIZDA HALEN ATAMALAR OLMADI

Esnafların ve halkın tamamının yaşadığı gibi ekonomik sıkıntılardan engelliler daha çok etkilenmiştir gelir seviyesinin çok düşük olması münasebetiyle rastladığımız her yerde daha çok yardım amaçlı taleplerin olduğunu gördük.

Bunlarla mücadele ediyoruz, ne yapabiliriz. Peki, bu süreç içerisinde nasıl yol alabiliriz, önümüzdeki süreçte bu hastalıklar kalktığı zaman neler yapabiliriz, engelli haklarını savunan dernekler olarak yani talebimiz bizim yeni camiden toplayıp A camide dağıtmak değil.

Yani insanlara balık tutmasını öğretebilmek, biz bu şiarla yola çıkmışız. Herkes gibi istihdam edilmek, herkes gibi eğitim alabilmek, bütün insanlar gibi sokağı yaşayabilmek, sosyal hayatı yaşayabilmek bununla mücadele ediyoruz.

Biliyorsunuz 2 yılda bir yapılan E-KPS var. E-KPS’den insanların sınava girip devlet kadrolarında yer almaları gerekir. Bugün halen devlet kadrolarında 20 bin kadro açığı olmasına rağmen 2018 yılında yapılan E-KPS ve 2020 yılının Kasım ayında yapılan E-KPS’ye baktığımızda halen atamalar olmadı.

Şu an bile 2511 engelli öğretmen atama bekliyor. Yani bunlar zor şartlarda okuyarak, üniversitelerini bitirip sınavlarına girmiş, ama hala atama bekliyorlar.”  diye konuştu.

Etiketler:

,